Blog

Naše posljednje blog objave

Najava - vršimo selekciju kandidata uživo u Katru!

Od proljeća 2023. godine našim klijentima nudimo mogućnost posredovanja pri zapošljavanju djelatnika iz Katra, s naglaskom na kandidate filipinske i nepalske nacionalnosti.

  • Pročitaj Više
Kako prijaviti boravak stranog radnika u Zagrebu?

Nakon nekoliko mjeseci iscrpljujuće procedure i čekanja, vaš strani radnik je konačno tu, u Hrvatskoj. Odahnuli ste jer se sada preostale zakonske procedure mogu riješiti na našem tlu te uz prisutnost i vas i radnika. No, ako prvi put zapošljavate državljane tzv. Trećih zemalja, možete se naći u nedoumici - od čega krenuti i koje dokumente pripremiti? Gdje ići? Fortitude Recruitment je stoga uz vas kod najvažnijeg koraka - prijave boravka stranog radnika.

  • Pročitaj Više
Čistači i sobari su odsad deficitarna zanimanja u Zagrebu, a prodavači-sezonci na obali!

Dopunjena je lista deficitarnih zanimanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) s ukupno 8 zanimanja u više županija. U članku provjerite za koja zanimanja više nije potrebno pokretati test tržišta rada!

  • Pročitaj Više
Najava - vršimo selekciju kandidata uživo u Nepalu!

Pri zapošljavanju stranih radnika, mnoge naše poslodavce opravdano brine kvaliteta njihovog rada. U novoj, 2023. godini želimo našim poslodavcima ponuditi još kvalitetniju uslugu i zato putujemo u daleki Nepal kako bismo uživo intervjuirali vaše buduće djelatnike!

  • Pročitaj Više
Agencija za zapošljavanje – kako ju odabrati

Agencija za zapošljavanje relativno je nov pojam u Republici Hrvatskoj. Zakonski je rad agencija omogućen i reguliran tek izmjenama i dopunama Zakona o radu iz 2003. godine.

  • Pročitaj Više
Objavljena lista zanimanja izuzetih od provedbe testa tržišta rada

Beskvotni sustav zapošljavanja stranaca u Hrvatskoj stigao je s novom, 2021. godinom i uveo neizvjesnost na domaće tržište rada.

  • Pročitaj Više
Beskvotni sustav: bolje ili lošije za poslodavce?

Najave kako će MUP ukinuti kvote za dozvole za boravak i rad stranaca sežu još u 2019. godinu. Tada se, nakon za tu godinu odobrenih više od 65 000 dozvola, planirao prelazak na novi sustav.

  • Pročitaj Više
Zakon o strancima – najvažnije izmjene na jednom mjestu

Na dan 27. listopada 2020. godine, 72707 državljana trećih zemalja sukladno Zakonu o strancima ima važeći boravak u Republici Hrvatskoj. Od toga 62548 ima važeći privremeni boravak, a 10156 stalni boravak.

  • Pročitaj Više